0

Személyi hitel felvétel – tanácsok

Személyi hitel felvétele viszonylag egyszerű, hiszen nincs annyi kritérium, mint egy jelzáloghitel felvételénél. A személyi hitelek jellemzően viszonylag kisebb összegű hitelek, általában nem milliós nagyságrendről beszélünk. Ezektől függetlenül személyi hitel felvételéhez is el kellenek a tanácsok, hiszen, ha valaki még nem igényelt hasonlót, az könnyen félreértelmezhet bizonyos kritériumokat.

Személyi hitel igénylésekor általában elég, ha egyedül igényeljük, és nem feltétlenül van szűkség adóstársra. A személyi hitel nem jelzáloghitel, így nincs szűkség ingatlanfedezetre. Elég, ha a munkáltatónktól kérünk ki egy jövedelemigazolást, mely alapján a pénzintézet, ahol a hitelt igényeltük el fogja dönteni, hogy mekkora összeget fog biztosítani, mint személyi hitel.

A személyi hitel jellemzően kisösszegű hitel

A személyi hitel jellemzően kisösszegű hitel

Mivel nem jelzáloghitelről van szó, és általában elég ha csak egy vagy két ember szerepel a hitelben, ezért ennek magasabb kockázata van a pénzügyi intézmények felé, akik nyújtják ezeket a hiteleket, ezért ezeknek jellemzően elég magas a kamata, és természetesen ezt is – mint a lakáshiteleket – csak forint alapon lehet igényelni. A kamat mértéke jellemzően körülbelül 20-40%, a THM pedig hasonló mértékű lehet.

A személyi hitelek futamideje sem szokott 10-15 évnél hosszabb lenni, sőt jellemzően ennél inkább rövidebbek. A személyi hitelezés, a többi hitelhez képest a válság előtt volt a csúcsán, most azonban ilyen hitelből is egyre kevesebbet helyeznek ki a bankok, azonban, mostanában újra beindult a folyamat, és egyre több helyen érthető el a személyi hitel. Mivel egyre több pénzintézet kezd ilyet folyósítani, hamarosan verseny várható, így talán a kamata is lejjebb fog menni.

 

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013