0

Sokrétű pénzügyi szolgáltatások Magyarországon

Pénzügyi szolgáltatások közül Magyarországon is elég széles a skála, ha valaki a pénzével szeretne valamit kezdeni, vagy pénzt igényelni: betétbe helyezni, befektetni, átváltani vagy csupán költséghatékonyan elkölteni, akkor számos lehetőség közül választhat. Nyilván az egyik klasszikus a banki betétlekötés, ahol a bankba tett pénzünk a betét futamidejének lejártáig fial a lekötött kamatlábon.

Hitel és kölcsön nyújtásával a bankok, takarékszövetkezetek, és hitelintézetek foglalkoznak a legkisebb összegtől a több száz millió forintos beruházási hitelig. Létezik pénzügyi lízing is: ha autót vagy akár lakást szeretnénk lízingelni azt is megtehetjük, a hitelnél magasabb kamatokért, de ha nem tudjuk fizetni, akkor nincs végrehajtás, csak egyszerűen visszaveszi a lízingbe nyújtó cég tőlünk amit használatra adott.

Pénzügyi szolgátatásokat online is intézhetünk

Pénzügyi szolgátatásokat online is intézhetünk

Számlavezetést a bankok és takarékszövetkezetek végeznek, itt lehet a számlapénzt tartani, utalni, vagy felvenni/betenni. A bankok nyújtják a különböző bankgaranciákat is egy-egy hitelhez. A pénzváltási tevékenység is pénzügyi szolgáltatás, ehhez persze külön engedély kell, hogy valaki pénzváltót nyisson, de a bankokban is vásárolhatunk valutát – általában drágábban mint a pénzváltónál.

A magánnyugdíjpénztár pedig egy olyan szolgáltatás, mellyel jó előre gondoskodhatunk a nyugdíjas éveinkről, a befizetéseinket nyugdíjas korunkra átvehetjük, mely addigra kamatozik is. Ha biztosítani szeretnénk ingatlanunkat vagy ingóságainkat, akkor a biztosítóhoz tudunk fordulni, akiknek igen széles termékpalettájával gyakorlatilag bármit biztosíthatunk.

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadó Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014