1

Pénzbefektetési tanácsok – hogyan kezdjük?

Ha van befektetni való pénzünk, akkor nem érdemes elhamarkodni a döntést, fontos jól meggondolni, hogy milyen befektetésbe kezdenénk és az is fontos, hogy mennyi idő alatt várjuk a befektetésünk első profitját. Hamar senki sem fog meggazdagodni, de ha adunk elég időt és van elég pénzünk, akkor érdemes belevágni. Lényeg, hogy a befektetésünk megtérüljön.

Sokan fognak devizakereskedésbe. Mely más néven FOREX. De mi is ez? A lényege, hogy egy bizonyos devizát shortolnak vagy longolnak, azaz vagy a gyengülésére, vagy az erősödésére „fogadnak”. Ez nem illegális, sőt, egy egész pénzügyi iparág foglalkozik vele. Itt magával a deviza mozgásával kereshetjük a pénz, és mi döntjük el, hogy a tőke hány százalékát kockáztatjuk, de a standard az 2% szokott lenni egy-egy kereskedéssel.

Pénzügyi befektetésnek a devizakereskedést is kipróbálhatjuk

Pénzügyi befektetésnek a devizakereskedést is kipróbálhatjuk

Vásárolhatunk akár részvényeket is. Érdemes jól megnéznünk, hogy egy adott cég hogy prosperál, milyenek a pénzügyi mutatói, hogy reagál bizonyos gazdasági eseményekre, és ezzel kapcsolatosbejelentésekre, milyen szándékaik vannak a jövőre nézve. Ha a cég bővül, létszámot növel és egyre profitábilisabb, akkor ennek a cégnek érdemes vásárolni a részvényeiből.

Nagyon fontos, hogy részvényt csak akkor vegyünk, ha biztosak vagyunk a dolgunkban, és merünk kockáztatni. hiszen egyes esetekben kiszámíthatatlan a piac és a tőzsde, és nem lehet tudni, hogy a részvényesek hogyan reagálnak egy-egy makro adatra. Nagyon fontos, hogy a céget, ahonnan a részvényeket vásároltunk folyamatosan monitoringoljuk. Érdemes egy befektetési tanácsadót is felkérnünk segítségül.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi karrier, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Pénzbefektetési tanácsok – hogyan kezdjük?"

  1. jánosi tibor szerint:

    Tisztelt Szakértő!
    435 forinton kaptam 1-éve angolfontot! Jelenleg nagyon rossz áron váltanák be! Mit tud ajánlani a tulzott veszteség kapcsán?
    Üdvözlettel.Tibor

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013