0

Pénzügyi termékek csoportosítása

Pénzügyi termékek közül alapvetően megkülönböztetünk befektetéseket, vagyon biztosításokat, hiteleket, és ezek különböző lehetséges kombinációját. A pénzügyi biztosítások lényege, hogy valamilyen vagyontárgyat, vagy ingatlant biztosítsunk arra az esetre, ha bármilyen kár érné, vagy elveszne.

Biztosítást manapság szinte bármire lehet kötni. Autóra, lakásra, nyaralóra, vagy bármilyen számunkra fontos ingóságra, legyen az karóra, telefon, de még a lábunkat, vagy kezünket (akár a hangszálainkat) is biztosíthatjuk. A másik a befektetősi lehetőgées szinte teljes tárháza. Befektetés lehet egy bankbetét, egy pénzügyi alap (nyersanyag, pl. olajalapú vagy aranyalapú), vagy akár a devizapiacon is kereskedhetünk.

Pénzügyi biztosítást autóra is köthetünk

Pénzügyi biztosítást autóra is köthetünk

A FOREX-es kereskedők mindig egy-egy devizapár mozgásán keresnek pénz, azzal, hogy a tőkénk maximum 2%-át tehetik csak fel kockáztatni egy-egy aktuális kötésnél. A hitelek közül pedig megkülönböztetünk áruhiteleket, szabad felhasználású hiteleket, és jelzálog alapú hiteleket. Az áruhitel általában kisebb összegű hitel, mely egy bizonyos termék árának feldarabolásával, pár hónapon, vagy éven belül kifizethető, rendszerint nagyon alacsony kamatokkal.

A jelzáloghitel már egy komolyabb hitel, ezt akár szabadon is felhasználhatjuk, de általában lakást vesznek jelzáloghitelre. A szabad felhasználású hitel a nevében is benne van: bármire elkölthetjük, általában ennek van a legmagasabb kamata. A kombinált pénzügyi termékek lényege pedig, hogy legalább két pénzügyi terméket kapcsolnak össze, ilyen például a lakásbiztosítással kötött lakáshitel, melynél adókedvezményt is akár igénybe lehet venni.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014