0

Pénzügyi tanácsadó feladata

Pénzügyi tanácsadó feladata, hogy hitelesen világosítsa fel a leendő ügyfelét különböző pénzügyi tevékenységekből származó profit lehetséges mértékéről, az kötendő üzlet típusáról, és határidőkről. A pénzügyi tanácsadásra mindenképpen egyeztessünk telefonon időpontot, legjobb, ha azt személyesen intézzük és beszéljük meg  az ügyintézővel.

A pénzügyi tanácsadónak tisztában kell lennie vagy tudnia kell felmérni az aktuális vagyoni helyzetünket, és azt, hogy mit vagyunk hajlandóak vállalni és mit az amit kevésbé, legyen szó rövid vagy hosszú távú befektetésekről. Befektetés lehet nyugdíj elő takarékosság, deviza piaci kereskedés, betétlekötés, vagy bármi más. Az ő feladata, hogy bizonyos partnerekkel, bankokkal, hitelintézetekkel, biztosítókkal kapcsolatban legyen és a lehető legpontosabban tudjon tájékoztatni a kondíciókról.

A pénzügyi tanácsadónk egyben bizalmasunk is

A pénzügyi tanácsadónk egyben bizalmasunk is

A pénzügyi tanácsadónkkal egy bizalmi viszont kell kiépítenünk, mely kölcsönös tiszteleten alapszik. A tanácsadónak felkészültnek és határozottnak kell lennie, ahhoz, hogy alaposan, megfelelő kérdésekkel mérje fel az ügyfél anyagi helyzetét, és ahhoz mérten tudjon neki ajánlani egy profitábilis befektetést, mellyel mind a ketten jól járnak.

Pénzügyi tanácsadó nemcsak befektetésekkel, hanem hitelekkel, lízinggel is foglalkozhat, ismernie kell a piacon és az aktuális feltételeket, és tisztában kell lenni a legfrissebb szabályokkal és törvényekkel. Hitelt ő maga nem tud folyósítani, hanem azért van rá szükségünk, hogy a partnerbankok ajánlataival – legyen az lakáshitel, áruhitel, személyi hitel, jelzáloghitel vagy egyéb kölcsön – tisztában legyen és bátran tudja az ügyfelének ajánlani.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Hitel tanácsadás, Nyugdíj tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi karrier, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013