1

Pénzügyi tanácsadás – szerződés minta

Ha bármilyen szerződést kötünk a pénzügyi világban, akkor érdemes nagyon odafigyelni mit írunk alá, és miért vállaljuk a felelősséget. Ugyanis ha valamit már aláírtunk, és az aláírásunk és a szerződés is érvényes akkor az aláírás, a szignó maga a zöld lámpa a szerződésben foglaltak megvalósulásához. Ezért is fontos minden pénzügyi intézménynek, hogy folyamatosan frissülő aláíró kartont tartsanak nyilván minden ügyfélről.

Ha hitel szerződést kötünk, akkor minden esetben elmagyarázza az ügyintéző, hogy pontosan mit is írunk alá, és hogy a szerződésben foglaltak pontosan mit jelenteken, és milyen szabályokon alapszanak. Ha kérdésünk van, akkor aláírás előtt tegyük fel, és mielőtt aláírnánk, jól nézzük meg, hogy mit tartalmaz a szerződés. Pénzügyi tanácsadó cégeket is felérhetünk erre.

Aláírás előtt többször nézzük át a szerződést!

Aláírás előtt többször nézzük át a szerződést!

Pénzügyi tanácsadást azonban az adott bank fiókja is tud nyújtani, méghozzá ingyen, főleg, ha náluk kötünk meg egy bizonyos hitelszerződést. A szerződés elkészülte előtt, egy szerződés-tervezetet küld el részünkre a bank, melyet jó alaposan át kell néznünk, és ha hibát találunk benne, akkor azt feltétlenül azonnal jeleznünk kell és javításra visszaküldeni.

Amint a végleges példány készen van, azt még egy külön pénzügyi tanácsadó céghez elvihetjük megnézetni, de általában ezzel már nem szokott gond lenni, ez már aláírható. Ha a szerződés, a már megmutatott szerződés minta alapján készült el és mindent rendben találtunk benne, akkor már nincs más hátra, mint az aláírás mindkét fél részéről. Ezeket a pénzügyi szerződéseket legtöbb esetben közjegyző által közokiratba szokás foglalni.

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Pénzügyi tanácsadás – szerződés minta"

  1. Ócsai Lászlóné szerint:

    Tisztelt Cím!

    Jelenleg életbiztosítással kombinált szabad felhasználású deviza alapú hitellel rendelkezem. Külön fizetem a kamatot a banknak, a tőkét pedig a biztosításra. A befizetett tőkét a biztosító kölönböző értékpapírokba fekteti.
    Most a bank felajánlotta, hogy a hitelemet anuitásos hitellé változtathatom. Vajon érdemes e ezt a módot választanom. Nem módosítja e az árfolyamgátat számomra kedvezőtlenül, illetve a várható deviza adósok megsegítésére történő intézkedéseket utána is igénybe tudom e venni?

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013