2

Pénzügyi tanácsadás magánszemélyeknek – megéri!

A pénzügyi tanácsadás magánszemélyeknek is természetesen lehetséges, hiszen a bankok és brókerek nem csak a vállalatokat szolgálják ki, hanem privát személyeket is. A pénzügyi tanácsadás során a leendő ügyféllel elbeszélgetnek a pénzügyi tanácsadók. Egy kisebb vagyonvizsgálat és életkörülmény vizsgálatot tartanak, hogy kiderítsék, hogy mekkora potenciál rejlik benne.

Ezek felmérése után a tanácsadó, az adott cég pénzügyi termékeinek tulajdonságait ismerteti az érdeklődővel, és egy személyre szabott ajánlatot dolgoz ki neki. Többféle befektetés közül lehet választani, a paletta igen széles. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a kockázat egy adott pénzügyi termékben, annál nagyobb lehet a profit, és minél kisebb a kockázat, annál kevésbé éri meg befektetni.

Pénzügyi termék esetén minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb profit várható

Pénzügyi termék esetén minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb profit várható

A bankbetétes a jelenlegi alacsony alapkamat mellet elég kevés kamatot fialnak, azonban több bankban is, egy magasabb összegre már magasabb, egyedi kamatot lehet kérni. Ez általában 20 vagy 50 millió forint felett lehetséges. Magasabb kockázattal járnak a különböző pénzpiaci alapokba való befektetések, mely lehet nyersanyag, vagy egy meghatározott szektor cégeinek teljesítménye alapján függő hozam is.

Az ügyfél dönt, a legfontosabb itt, hogy legalább tőkebiztos legyen a befektetés, azaz, ha nem jön be, akkor legalább a névértéket kapja vissza az ügyfél, amivel elkezdett kereskedni. A legnagyobb kockázat a FOREX-ben, azaz a devizakereskedésben van, hiszen az nem tőkegarantált, már az első perctől fogva a tőkét viszi kockára a devizakereskedő.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Pénzügyi tanácsadás magánszemélyeknek – megéri!"

  1. Mravik Pal szerint:

    Üdvözlet
    Olyan bankot keresek ahol a sajat betett összeggel tudok, kedvező feltételekkel HU € es $-t bankon belül váltani. Kedvezőek az utazási költségek. Külföldiek előnyt élveznek.
    koszonettel,

  2. Mravik Pal szerint:

    Sorry, utalasi koltsegek

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014