0

Pénzügyi kalkulátor

Pénzügyi kalkulátor szinte minden pénzintézet weboldalán elérhető. Ezen kalkulátorok lényege, hogy mi otthon, kényelmesen akár a fotelből is ki tudjuk számítani azokat az alapinformációkat, melyek egy személyi hitelhez vagy lakáshitel felvételéhez szükségesek lehetnek. Ezek az információk lehetnek egy adott hitel havi törlesztő részletének nagysága, a hitel futamidejének hosszúsága, a hitel összegének nagysága, a kamat, stb.

A kalkulátorok használata igen egyszerű, azért tették a bankok ezt a szolgáltatás elérhetővé a weboldalukon, mert szerették volna, ha az emberek is megtanulnak otthon nagyjából előszűrni, és tisztában legyenek az anyagi helyzetükkel, és azzal, hogy mit engedhetnek meg maguknak. Ez azért lehet fontos, mert mint az igénylő válláról, mind a bank válláról egy terhet vesz le azzal, hogy felesleges hiteligénylésekkel nem kell magukat terhelni.

A pénzügyi kalkulátor használata egyszerű

A pénzügyi kalkulátor használata egyszerű

Az ügyfél látja, hogy fel tudja-e enni a hitelt és fizetni tudja-e a havi törlesztő részletét, a bank pedig azokkal a hiteligénylésekkel tud foglalkozni, melyek az első szűrőkön átestek. Hiszen a kalkulátorok használata előtt rengeteg olyan hiteligénylés futott be a bankba, melynél már a legelején látszódott, hogy nem lesz valami rendbe. Kevés volt a lakáshitel igénylő jövedelme, hogy nem rendelkezett a megfelelő értékű ingatlannal, mely kellett az adott hitel mellé a jelzálogszerződéshez.

A pénzügyi hitel kalkulátorok további előnye, hogy az online verziók esetében a bankok folyamatosan frissítik a kalkulátorokat, a letölthető Excel formátumú kalkulátornál viszont az a helyzet, hogy nyilván letöltés után nincs aki frissítse, de az nem online is elérhet, azaz nincs szükség a használatához internetre.

 

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014