0

Pénzügyi kölcsön

Mit is értünk pénzügyi kölcsön alatt? Nos a pénzügyi kölcsön nem más, mint a pénzintézet egyike által az adós részére folyósított hitelösszeg, melyet a kölcsönszerződésben foglaltak szerint kell visszafizetni. A kölcsön áll egy adósból, egy kölcsönt adóból, egy hitelösszegből, és egy ahhoz tartozó havi kölcsön törlesztő részletből, és a futamidőből.

A kölcsönt általában havi bontásban egy a bank által megadott határidőig kell megfizetni, mely jellemzően minden hónap 10-e, vagy legkésőbb 15-e. Ha a törlesztő részlet forduló napja hétvégére esik, akkor az azt követő banki munkanapon kell befizetni a kölcsön következő részletét. A kölcsön visszafizetése legtöbb esetében lineárisan történik.

25% is lehet akár a késedelmi kamat

25% is lehet akár a késedelmi kamat

A lineáris törlesztés azt jelenti, hogy a futamidő első felében az adós a kamatokat fizeti meg javarészt, és ehhez arányosan kevesebb tőkét, valamint a kölcsön felénél, ez az arány 50-50% lesz, majd ez után már egyre több tőkét és egyre kevesebb kamatot kell visszafizetnünk. A kölcsön lejáratának utolsó napjáig kell minden hónapban ezt visszafizetni, ahhoz, hogy maradéktalanul teljesüljön a kölcsön visszafizetése.

Ha valamelyik törlesztő részlet hiányozna, azért elég komoly késedelmi kamatokat szoktak a bankok felszámítani, tehát nem érdemes semmiképpen sem trükközni a befizetésekkel, vagy bármennyi időre is elmaradni, mert jelenleg a késedelmi kamatok 20-40% közül mozognak. Nagyon-nagyon meg tudják dobni a hátralékot.

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014