0

Pénzügyi képzések – mire jelentkezzek?

Pénzügyi képzések szinte folyamatosan, szinte minden hónapban. A képzések míg régebben a főiskolai szemeszterekkel együtt indultak, most más nem csak párhuzamosan lehet tanulni. Sőt a nyáron folyamán kifejezetten nyári képzésekre is lehet jelentkezni. Sokféle pénzügyi képzés közül tud válogatni aki a területen szeretne elhelyezkedni. A legnépszerűbb képzés még mindig a biztosítással kapcsolatos ügyintézés.

Teljes és kiegészítő pénzügyi képzések közül is választhatunk. Több éves képzést és néhány naposat is akár. Attól függ, hogy miből és milyen szinten szeretnénk tudáshoz jutni. Egy főiskolán vagy egyetemen 3 és fél év az alapképzés, a mesterképzés pedig plusz másfél vagy két év.

Pénzügyi képzésre sosem késő jelentkezni

Pénzügyi képzésre sosem késő jelentkezni

Ha csak kiegészítő pénzügyi képzést keresünk, akkor az is jó, ha csak egy néhány napos tanfolyamra iratkozunk be. Ha bankban fiókosnak szeretnénk menni és van már valamennyi pénzügyi vagy gazdasági végzettségünk, akkor egy pár napos kiegészítő valutapénztárosi vizsgával már mehetünk bankfiókba is dolgozni. A bankok tapasztalt embereket keresnek, fontos, hogy egy adott területen már legyen valamekkora tapasztalatunk.

Érdemes friss diplomásként elmenni egy bankba asszisztensnek vagy call center állásra pályázni, mert nagyon sokat lehet tanulni a banki működésből ezen a területen. Ha már 1-3 évet dolgozunk itt, akkor jó eséllyel pályázunk belső banki állásra, mely több fizetéssel és magasabb felelősséggel is jár. A bankon belül pedig már csak belső tréningeken kell részt venni.

 

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadó

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013