0

Pénzügyi intézmények – ki mivel foglalkozik?

Pénzügyi intézmények közül legtöbben a bankokat, hitelintézeteket, és biztosítókat ismerik, mivel ezekkel napi szinten kapcsolatban áll szinte mindenki, és ezek nélkül elég nehéz lenne a mindennapi életet elképzelni. A bank az a hely, ahol a számlánkat vezetjük, lehet az akármilyen számla: forint, vagy deviza, kérhetünk hozzá kártyát – abból is többfélét igény szerint.

A számlák mellett a banktól vehetünk fel különböző típusú hiteleket is, legyen az személyi hitel, szabad felhasználású hitel, vagy jelzáloghitel. A bankok általában azok az intézmények, ahol elsőként látszanak az állami döntéshozás által kidolgozott egyéb hitelek is megjelennek, mint pl. államilag kamattámogatott lakáshitel, közalkalmazotti lakáshitel, vagy fészekrakó program.

Pénzügyi intézményekben fialtathatjuk is a pénzünket

Pénzügyi intézményekben fialtathatjuk is a pénzünket

Ezek a hitelek azok, ahol az állam közvetve, a bankon keresztül nyújt adókedvezményt, kamatkedvezményt, vagy bármilyen egyéb segítséget - legutóbb a cafeteria keretből adó és járulékmentesen fizethető lakáshitel konstrukciót dolgozta ki a magyar kormány. A bank az a pénzügyi intézmény, ahova a pénzünket bankbetét formájában el tudjuk helyezni kamatozási céllal.A biztosító pedig értelem szerűen az a pénzügyi intézmény, ahol valamilyen vagyontárgyunkat – legyen az ingóság vagy ingatlan – biztosítani tudjuk.

Létezik lakásbiztosítás, ingóságbiztosítás, autóbiztosítás, de akár valamelyik testrészünket is bebiztosíthatjuk. A hitelintézetek dolga, hogy csak hiteleket bocsátanak ki, ezek a hitelintézetek általában csak fő profilként szabad felhasználású hiteleket, személyi vagy áruhiteleket folyósítanak.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014