0

Pénzügyi igényfelmérő kérdőív

Pénzügyi igényfelmérő kérdőív kittöltésével a megkérdezettek igényeit szeretnék a pénzintézetek felmérni olyan módon, hogy egy komplex választ kapjanak arra, hogy mi a fogyasztó pénzügyi igénye havi szinten. Ha a fogyasztó megválaszolja az összes kérdést, akkor a pénzügyi intézmények tudni fogják, hogy a jövőben mire építsék a marketing kampányaikat, miket reklámozzanak többet, és persze azt is, hogy a termékfejlesztésen mire kell nagyobb hangsúlyt fektetniük.

Ezek a kérdések többfélék is lehetnek: elején egyszerű személyes kvantitatív, majd később kvalitatív kérdésekre kell válaszolni, melyek lehetnek ikszelős, karikázós, vagy akár kifejtős kérdések is, a lényeg, hogy minél széleskörűbb ismereteket kapjon a bank az illető pénzügyi szokásairól, igényeiről, és az esetleges hiányokat is fel tudja sorolni.

Pénzügyi igények kérdőívvel felmérve

Pénzügyi igények kérdőívvel felmérve

Itt arról lehet szó, hogy a kitöltő olyan pénzügyi igényekkel áll elő, melyekkel a piacon nem találkozik, igénye lenne rá, de sajnos sehol sem tudja igényelni őket. De pénzügyi igényfelmérő kérdőív segítségével végre lehetősége van megfogalmazni azokat az igényeket, amik akár széles körben is támogathatóak, és az adott pénzügyi intézmény vállalja akár a termék részletes kidolgozását, fejlesztését, majd egy sikeres próbaidőszak után akár véglegesen is be tudja a piacra vezetni az adott terméket.

Ha a termék sikeres, akkor egyre több fogyasztó fogja igényelni, és a pénzügyi termék ára ezzel akár lejjebb is mehet, tehát abszolút egy win-win jön ezzel létre, hisz mindenki nyer raja. Technikailag azonban nagyon fontos, hogy a kérdőív széles körben, részletesen ki legyen töltve, különben értelmét veszíti.

 

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadó

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014