0

Pénzügyi hitelek

Pénzügyi hitelek közül elég sok érhető el a bankok, pénzintézetek és hitelintézetek kínálatában. Ha lakáscélra fordítanánk a hitel akkor csakis lakáscélú lakáshitelt vehetünk fel, mely lehet államilag kamattámogatott, piaci kamatozású, vagy közalkalmazotti lakáshitel. Ez esetben mindenképpen bizonyítanunk, igazolnunk kell, hogy a hitel lakáscélra lett felvéve.

A másik opció pénzügyi hitelre a szabad felhasználású hitel, hogyha nem lakáscélra fordítjuk a hitelösszeget, illetve több dolgot is szeretnénk vásárolni, ugyanis gyakorlatilag bármire elkölthetjük ezt az összeget, legyen az iskoláztatás, utazás, autóvásárlás, felújítás, vagy elektronikai cikkek. Az utóbbihoz azonban érdemes inkább áruhitelt kérni, hiszen némely áruházban lehet nulla százalékos áruhitelt felvenni bizonyos elektronikai cikkekre, így jó áron juthatunk részletfizetéssel laptophoz, porszívóhoz, egyéb elektronikai termékekhez.

Pénzügyi áruhitelből laptopot is vehetünk

Pénzügyi áruhitelből laptopot is vehetünk

Bármelyik pénzügyi hitelről is legyen szó, a hitel igényléséhez elengedhetetlen, hogy legyen rendszeres havi jövedelmünk, legyen bejelentett magyarországi lakcímünk, és a lakáshitel esetében adóstársra is szükség van, valamint a zálogszerződés végett zálogkötelezettekre is, sőt néha kezes is kell. A hitelek felvétele változó, egy áruhitel ügyintézése kb. 1-2 nap, a lakáshitel esetében ez akár 2 hónap is lehet. Érdemes megvárni, mert egy-egy jó konstrukcóra akár fél évet is kell vadásznunk.

A törlesztés szinte minden esetben annuitásos, és havonta kell visszafizetni egy a bank által megadott határidőre, ami általában legkésőbb minden hónap 15. napja szokott lenni. Ezeket a határidőket érdemes jól betartani, mert a pénzügyi intézmények akár behajtásra is kiadhatják az elmaradt törlesztő részletet. Ha minden törlesztés rendben be van fizetve akkor sosem lesz gondunk a bankkal.

 

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014