0

Pénzügyi hirdetések – oda kell figyelni

Ha pénzügyi hirdetést látunk, nagyon fontos, hogy le tudjuk szűrni a lényeget belőle. A reklám nem átverés, viszont igyekszik mindig az adott termék – esetünkben személyi hitel, lakáshitel, egyéb pénzügyi szolgáltatás – pozitívumait felnagyítani csak és a részleteket apró betűk mutatják egy pár másodpercig a reklám végén.

Fontos odafigyelni a részletekre is, azonban törvény kötelezi a pénzügyi szolgáltatókat, hogy mindenről teljes körűen tájékoztassanak bennünket. Ha pénzügyi hirdetést látunk, először nézzük meg, hogy egyáltalán illik-e a saját anyagi helyzetünkhöz amit reklámozunk. Ha esetleg felkeltette az érdeklődésünket a hirdetés, akkor mindenképpen forduljunk szakemberhez a témában. Fáradjunk be a bankfiókba személyesen érdeklődni a részletekről.

Pénzügyi hirdetések általában alacsony kamatról szólnak

Pénzügyi hirdetések általában alacsony kamatról szólnak

A pénzügyi hirdetések mostanában a személyi hitelekről, szabad falhasználású kölcsönökről szólnak. A válság után a hitelek kihelyezése erősen megcsappant, és sajnos megnövekedett a nem fizető hitelek aránya. A deviza alapú hitelezés pedig lényegében megszűnt. Forint alapú hitelhez most is hozzá lehet jutni, de még viszonylag most is magas a kamat.

A kihelyezett hitelek csökkenő aránya megegyezik a pénzügyi hirdetések csökkenő arányával. Az önmagát generáló folyamat lassan úgy tűnik a végére ér. Lassan-lassan újra beindul a gazdaság, és újra egyre több hitel lesz kihelyezve, Idén megjelentek az első lakáshitel reklámok is. Főleg az államilag kamattámogatott lakáshitel kelendő, hiszen havi tízezreket lehet spórolni egy csökkentett lakáshitel kamattal.

 

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi hírek, Pénzügyi karrier, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013