0

Pénzügyi döntések kockázatai – mit veszthetünk?

Pénzügyi döntések kockázatai lehetnek számosak, és ha nem megfelelően előkészített befektetésbe fogunk, vagy nem kellőképpen átgondolt az adott befektetés finanszírozásának háttere akkor komoly problémáink adódhatnak. Ha egy bonyolult projektbe fogunk, vagy kockázatos üzletet kötünk, illetve olyanra adjuk a fejünket, aminek a megtérülése kétséges, akkor nem csak pénzt, hanem presztízst, hírnevet és olyan egyéb pénzben nem kifejeztető kvalitásokat bukhatunk el, melyek ránk nézve a jövőben végzetesek lehetnek.

Ha egy elhibázott marketing-stratégián belül elrontunk egy akciót, leértékelést, vagy speciális ajánlatot, azzal nem csak a konkurencia malmára hajtjuk a vizet, hanem a saját bevételünket csökkenthetjük vele, sőt a konkurencia kihasználhatja ellenünk a fölényét és a saját sikerét a mi veszteségünkkel reklámozza majd.

Túl nagyot sosem érdemes kockáztatni, főleg pénzügyekben

Túl nagyot sosem érdemes kockáztatni, főleg pénzügyekben

Nagyon fontos, hogy a piacot folyamatosan figyeljük, és mindig készítsen a cég és aktualizálja a marketing research-t, azaz a piac különböző reagálásait és a konkurencia helyzetét is vegye figyelembe, amikor saját stratégia megvalósításába kezd. Rossz döntés lehet egy olyan deviza kereskedésbe is fogni, mely eleve kiszámíthatatlan, de ha olyan devizakereskedőt fogunk ki ráadásul, aki nem figyeli a piac minden rezdülését, akkor komoly anyagi kárunk lehet belőle.

A legfontosabb viszont, hogy egy nagy horderejű befektetés előtt több megvalósíthatósági tanulmányon keresztül mérjük fel az összes lehetséges kockázatot, és a lehető legjózanabb döntést hozzuk. Ha a tanulmány azt hozza ki, hogy nem is érdemes belevágni az üzletbe, akkor ne sajnáljuk a tanulmányra elköltött pénzt, hiszen magával a projekttel jóval többet buktunk volna.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013