0

Pénzügyi döntések célja

Pénzügyi döntéseknek többféle célja is lehet. De legtöbbször két célja van: az egyik a bevétel nevelése, a másik, a kiadások csökkentése. Mégpedig ezeket úgy kell összehangolni, olyan döntéseket kell hozni, hogy lehetőleg a bevétel növelése és a kiadás csökkentése minél nagyobb mértékű legyen. A bevételeknek meg kell haladnia a kiadásokat, illetve meg kell teremteni az egészséges egyensúlyt.

Pénzügyi döntésre általában eszközvásárláskor vagy ingatlan megvásárlásakor van szüksége egy cégnek, illetve hitel felvételekor. Több kedvező céges hitel közül lehet választani, de jó 10 éve a legnépszerűbb a Széchenyi-Kártya, mely egy hitelkeretet biztosít a cégek számára, maximum 25 millió forint erejéig. Ennél a konstrukciónál negyedévente kell kamatot fizetni, és éves kártyadíjat von le a bank.

Igyekezzünk jó döntést hozni!

Igyekezzünk jó döntést hozni!

Nemcsak cégeknél, vállalatoknál és vállalkozásoknál van szűkség pénzügyi döntések meghozatalára, hanem a háztartásokban is. Fontos, hogy a régi mondásnak megfelelően, valóban csak addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, és ne akarjunk hitelből másoknak megfelelni, vagy képmutatónak lenni, mert hosszútávon biztosan belebukunk. Spóroljunk inkább előre, és abból vásároljuk meg a szükséges holmit.

Ha hitelt veszünk fel, akkor azt úgy vegyük fel, hogy biztosak legyünk benne, hogy vissza is tudjuk fizetni. Hozzunk olyan pénzügyi döntést, amely nekünk és a közvetlen környezetünknek, a családunknak is megfelel. Kiadásokra pedig oly módon kell odafigyelni, hogy azt vegyük csak meg, amire szükségünk van, és amelyet biztonsággal meg tudunk vásárolni.

 

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013