0

Pénzügyi döntések alapvető célja

A pénzügyi döntések alapvető célja, hogy egy adott vállalkozást, vagy adott esetben egy háztartást normális pénzügyi keretek között tartson. A lényege a pénzügyi döntésnek, hogy a veszteséget minimalizáljuk, a nyereséget pedig maximalizáljuk. Ehhez felelős döntést kell hoznunk, mégpedig olyat mely lehetőleg hosszútávon is szolgálja a cég érdekeit.

Minél hatékonyabban döntünk egy adott helyzetben, annál stabilabb lehet a cég a jövőben. Minél több a tapasztalat, annál könnyebb lesz a veszteségeket minimalizálni, és a nyereséget maximalizálni. De ezt csak úgy lehetséges, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb keretek között a költségek lecsökkentését, és a bevételek növelését. Fontos, hogy balanszban legyen a kettő tartva, és ne menjen a másik rovására.

Nem könnyű jó pénzügyi döntést hozni

Nem könnyű jó pénzügyi döntést hozni

Egy jó pénzügyi döntéssel nemcsak a vállalkozás járhat jól, de a tulajdonos, a munkavállalók és a vásárlók is, hiszen egy idő után visszajárnak, jó híre megy a vállalkozásnak, több lesz a megrendelése, és egy kedvező kölcsönhatás alakulhat ki. Pénzügyi döntés lehet rövid vagy hosszútávra vonatkozó is.

Rövidtávú pénzügyi döntés lehet egy eszközvásárlás, vagy hosszútávú egy hitel felvétele is. Fontos, hogy ha egy vállalkozás hitelből működik, akkor hosszú távon eléggé stabil és kiszámítható döntéseket kell hoznia, hogy a hitel mindig időben vissza legyen fizetve, főleg akkor, ha Széchenyi Kártyáról van szó, mert annak a kamatát negyedévente fizetni kell, és az éves kártyadíj sem kevés.

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadó Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014