0

Pénzügyi cafeteria – melyik a jobb?

Ha a cafeteriák közül kell döntenünk akkor általában elég nehéz a választás, hiszen nem mindegy, hogy mekkora a keret, és az adott nagyságú keretből milyen cafeteriát érdemes választani, mi éri meg a legjobban. 4 éve nagyon sokféle cég, még többféle hideg, meleg étkezési utalványait kaphattuk, volt mellettük sport, és kultúra utalvány, ajándék és beiskolázási utalvány, benzinkártya, üdülési csekk, stb.

Mára azonban már eléggé leszűkült a kör, sok cafateria cégnek leáldozott a csillaga, és gyakorlatilag a különböző fajtájú Erzsébet-utalványok maradtak, illetve étkezésre még az úgynevezett SZÉP kártya, mely nem papír alapú, hanem a kártyáról lehet “leenni” a feltöltött cafeteria összegét.

Pénzügyi cafeteria - válasszuk az adómenteset!

Pénzügyi cafeteria – válasszuk az adómenteset!

A cafeteriáról minden évben kétszer lehet dönteni, egyszer decemberben, és egyszer júniusban. A legújabb és várhatóan egyik legnépszerűbb cafeteria fajta lesz a kormány által tavaly év végén bevezetett lakáshitel cafeteria, mely egy teljesen adó és járulékmentes új típusú béren kívüli juttatás. A lényege, hogy ha a munkavállalónak van lakáshitele, és kéri, akkor a munkáltató a dolgozó cafeteria keretének megfelelő értékű béren kívüli juttatását a dolgozó lakáshitel számlájára utalhatja.

Ezzel megszűnik a papír és kártya alapú cafeteria annak aki ezt kéri, egyszerűsödik az élete, hiszen mivel havi szinten több készpénze marad, így nem kell a cafeteriáját beváltatnia, hiszen sokszor nehéz az adott kártyát használni, mert kevés helyen fogadják el.

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014