0

Pénzügyi cégek – mivel foglalkoznak?

Pénzügyi cégek sokfélék lehetnek. Az egyik részük magával a pénzzel foglalkozik. Ők lehetnek bankok, hitelintézetek, pénzváltók, takarékszövetkezetek, stb. Az említett területen bankbetétet helyezhetünk el, hitel tudunk felvenni, mely lehet lakáshitel, személyi hitel, vállalati vagy lakkossági hitelkeret, és egyéb pénzügyi termékek érhetőek el.

Egy másik terület ahol nem magával a pénzzel foglalkoznak, hanem pénzügyi termékeket értékesítenek. Ilyen lehet egy biztosítás vagyonra, utazásra, casco, stb. De lehet egy lakáskassza is. Itt havi szinten fizetjük az adott biztosítást, és ha a szerződésbe foglalt adott káresemény bekövetkezik, akkor a kellő vizsgálat után a biztosító köteles megfizetni a károsult kárát.

A pénzügyi cégek hanyatlást is beárazzák

A pénzügyi cégek hanyatlást is beárazzák

A devizával való kereskedés (FOREX) is egy pénzügyi cég, mely az adott deviza, vagy devizapár erősödésével vagy gyengülésével tudnak pénzt keresni. A dolog spekuláción alapszik, azaz, ha az adott deviza pénzügyi háttere nagyon gyenge, akkor eleve gyengülésre számít mindenki, ha viszont a gazdasági környezet igen erős és az adott deviza környezetéből a gazdaság szempontjából legalább középtávon jó hírek érkeznek, akkor lehet az erősödére is játszani.

A felsorolt pénzügyi cégek mindegyike abszolút legálisan működik, mi dönthetjük el, a fogyasztók, hogy ezek közül melyiket választjuk, és melyik céggel szeretnénk együtt működni, legyen az hitel, biztosítás, betét, vagy deviza kereskedés. Hosszú távon mindegyik jövedelmező lehet, de hirtelen meggazdagodni egyiktől sem fogunk.

 

 

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi hírek, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013