0

Pénzügyi biztosítások

Pénzügyi biztosításokból nagyon sokféle létezik, az összeset fel nem is lehet sorolni, de a legfontosabbakról azért érdemes néhány szót szólni. Különböző biztosítások, különböző dolgokat biztosítanak részünkre. A nyugdíjbiztosítás arról gondoskodik, hogy mire megérjük a nyugdíjas életet, addigra ne csak az államtól kapott szerény juttatásból éljünk, hanem az évek alatt összegyűjtött, kamatozott össze kisegítsen bennünket.

A lakáshitelünkre is lehet biztosítást kötni, melyet lehet életbiztosítással és különböző vagyonbiztosításokkal is óvni. Kifejezetten lakáshitelre is van egy speciális pénzügyi biztosítás, mely abban az esetben nyújt segítséget, ha valamilyen bizonyítottan tőlünk kívülálló ok folytán nem fogjuk tudni a lakáshitelünket fizetni. Ez lehet kórházi kezelés, munkahely elvesztése, vagy egyéb.

Minél magasabb a biztosítás összege, annál nagyobb lehet a kifizetett összeg kár esetén

Minél magasabb a biztosítás összege, annál nagyobb lehet a kifizetett összeg kár esetén

Ha a lakásunkat szeretnénk biztosítani, akkor van a legszélesebb paletta előttünk. Sok száz fajta biztosításból választhatunk az alap biztosítástól, mely viharkár, betörés, stb. ellen véd, de köthetünk akár olyat is, amely az ingóságainkat védi, és akár egy otthon leejtett drága telefontra is kifizeti a telefont értékét, de akár a tv-t, konyhabútort és a házi kedvenceinket is biztosíthatjuk.

Az autót is biztosítani kell, ezt is lehet a kötelező biztosításon felül számos egyéb biztosításfélével tetézni. Ha casco-t kötünk, akkor elvileg teljes körű asszisztenciát kapunk és ha ellopják az autónkat, akkor is fizet. Léteznek még különböző banki vagyonbiztosítások is, mint például a széf bérlése, vagy különböző vagyonszállítási eszközök bérlése. A biztosítások java részét havonta kell fizetni.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013