0

Pénzügyi betét

Pénzügyi betétet akkor érdemes egy bankban elhelyeznünk, ha összegyűlt annyi pénzünk, amennyit már tudunk közép vagy akár hosszútávon is nélkülözni. Miért érdemes a pénzünket a bankba tenni betét formájában? Először is azért, mert ha otthon a párna alatt tartjuk a pénzünket, akkor az csak inflálódik ha nem költjük el, magyarul egyre kevesebbet fog érni napról napra.

Ha azonban betesszük a bankba mint pénzügyi betét, akkor a pénzünk az összegtől függően kamatot fog kapni, így ha nem is fial sokat a pénzünk, de legalább nem inflálódik, nem romlik, és legalább az értékét meg tudja tartani.  Természetesen biztonsági okokból is érdemes betétként elhelyezni a pénzünket, hiszen a banknak garanciát kell vállalnia arra, hogy a pénzünk jó helyen van, és más nem fér hozzá rajtunk kívül.

Pénzügyi betétben érdemes a pénzt tartani

Pénzügyi betétben érdemes a pénzt tartani

Több betéti konstrukció közül is lehet válogatni, de a legnépszerűbb a sima készpénz betét éves kamattal, melyet konstrukciótól függően néhány hónapra vagy akár több évre is leköthetünk. Van olyan betét mely több éves lekötésnél, a futamidő lejárta előtt való feltöréskor elveszti az addig felgyülemlett kamatot, és van olyan amely megtartja – erre érdemes a betét elhelyezésekor rákérdezni.

Létezik még olyan pénzügyi befektetéssel kombinált betét is, mely egy adott pénzpiaci konstrukcióval van egybe kötve és természetesen tőke garantált, mely azt jelelni, hogy ha idő közben kamatot nem is kapunk rá, de a befektetett összeg nincs veszélyben. Ezek a kombinált betétek lehetnek aranyhoz, olajiparhoz, acéliparhoz és azok mindennapi árfolyam változásaihoz is kötve.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014