0

Pénzügyi befektetési tanácsadás

Pénzügyi befektetési tanácsadás többféle befektetéshez is kérhető. A ma elérhető pénzügyi befektetések köre igen széles, nagyon sok befektetést lehet elérni, legyen az rövid, közép, vagy hosszútávú befektetés. A legkeresettebb befektetések egyike az állampapír, vagy államkötvény, melynek viszonylag magas a hozama, és nem mellesleg az államot is a futamidő erejéig támogatni tudjuk.

Ezek a kamatok most 7-8% körül állnak, ha azonban a magyar gazdaság gyengébben teljesít, akkor feljebb megy, ha fordítva, akkor lejjebb. Mindig egy adott időszak válogatja. A másik befektetési forma, melyet minden ember ismer az a megtakarítás bankbetétben való lekötési formája. A jelenlegi betéti kamatok az alacsony irányadó alapkamat miatt sajnos nagyon alacsonyak, viszonylag már elég régóta.

Pénzügyi befektetés többféle is lehet

Pénzügyi befektetés többféle is lehet

Ezen csak az tudnak gyakorlatilag javítani, ha a jegybank feljebb emelné az alapkamatot. Azonban nem árt tudni, hogy 20 és vagy 50 millió feletti (banktól függ) betéti összegnél már kérhetünk egyedi kamatot, melyet általában a bank treasury osztálya szokott adni, vagy esetleg jóváhagyni. A betét inkább rövid, vagy középtávú befektetésnek minősül. Mindenképpen érdemes azért bemenni abba a bankfiókba amely bank előzetesen valamilyen betéti kamat akciót hirdet.

Hosszútávú befektetés lehet egy-egy pénzügyi alapba való kötés. A pénzügyi alapokból többféle található a pénzpiacon, általában valamelyik iparág teljesítményére, vagy egy adott nyersanyag, illetve nemesfém árfolyamára épít, és a haszon is abból fakad.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014