0

Pénzügyi befektetések

Pénzügyi befektetések több is választható, sőt, manapság minden bank, és egyéb pénzintézet azon dolgozik, hogy minél több ügyfelet vonzanak be, hogy befektessék a pénzüket. Az egyik alap befektetés, ha valaki a pénzét a bankba beteszi, és ott kamatozik. Azonban a jelenlegi alacsony MNB által lent tartott irányadó alapkamat annyira alacsonyan van, hogy ez által a betéti kamatok sem túl magasak, a bankok nem tudnak elég betétest szerezni, mivel sajnos az alacsony kamatok miatt nem vonzó.

Azonban nemcsak betétbe fektethetjük a pénzünket. Egyre többen nyugdíjalapba teszik a pénzüket. Hiszen a nyugdíjalapok és nyugdíjbiztosítások nagy részben úgy működnek, hogy a befizetéseink után adókedvezményt, adó visszatérítést kaphatunk az egyéni befizetések után, ráadásul, még adójóváírást is, bizonyos konstrukciók esetében. Ha végül a futamidő lejár, akkor lehet kérni egy összegben, vagy járadékszerűen, havi kifizetésekben, akár a nyugdíj mellé kiegészítésképpen.

Érdemes egy jó pénzügyi befektetésbe fogni

Érdemes egy jó pénzügyi befektetésbe fogni

Ez a konstrukció egyre több ügyfél figyelmét vonja magára, hiszen stabil, tőkebiztos, 10 év futamidő nem olyan vészesen sok, és ha közben még adójóváírást, és adókedvezményt is kapunk, akkor szinte triplán jól járunk vele. Másik egyre népszerűbb befektetési forma a FOREX, azaz a devizákkal való kereskedés. Ez már egy jóval bonyolultabb dolog egyrészt, másrészt pedig elég kockázatos is, hiszen ha rosszul csináljuk, elég sokat bukhatunk rajta.

A devizával való kereskedés lényege, hogy kiválasztunk egy devizapárt, és figyeljük az árfolyamra ható tényezőket. Ma ez alapján az egyik deviza erősödésére, vagy gyengülésére készülünk, végül a deviza elmozdulásából származó érték alapján kereshetünk pénzt.

 

 

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014