0

Pénzügy hiteltörlesztési terv

Pénzügy hiteltörlesztési terv többféleképpen is megvalósítható, attól függ, hogy milyen hitelünk van, és attól, hogy éppen milyen anyagi helyzetben vagyunk. A hiteltörlesztési terv arról kell hogy szóljon, hogy egy előre meghatározott időt úgy használjunk ki, hogy maradéktalanul kifusson a hitelünk.

Általában minden annuitásos hitel törlesztő részletét havonta kell fizetni, ritkább az az eset amikor negyedévente, vagy esetleg félévente kell utalnunk a pénzt rá. A hitelszerződésnek tartalmaznia kell, hogy mekkora összeget vettünk fel, milyen futamidőre, és mennyi a kezdő havi törlesztő részlet. Minden hónapban be kell fizetnünk az összeget, hogy később ne legyen ebből probléma.

Ha megnő az árfolyam, akkor a törlesztő részlet is megugrik

Ha megnő az árfolyam, akkor a törlesztő részlet is megugrik

A hiteltörlesztés persze nem mindig meg úgy ahogy szeretnénk, ilyenkor ha nem tudjuk valamilyen nyomós oknál fogva fizetni a hitelt, akkor kérhetünk moratórumot, átszerződhetünk másik, kisebb törlesztő részletre, vagy kérhetünk egyéb megoldást is a banktól. Általában devizahiteleknél van ilyen gond. Előfordulhat azonban az is, hogy több pénzzel tudunk rendelkezni, vagy örökséghez jutunk akár, melyet eladunk. Ebből akár végtörleszthetjük, vagy előtörleszthetjük a hitelünket.

Mind a végtörlesztés, mind az előtörlesztés általában költséges mutatvány, hiszen a bankoknak veszteséget okozunk azzal, hogy idő előtt egy bizonyos tőke részt visszafizetünk, és ezzel vagy a futamidőt, vagy a törlesztő részlet összegét csökkentjük. Az előtörlesztés bizonyos bankok bizonyos konstrukcióiban félévente vagy évente egyszer ingyenesek, ezért érdemes mindenképpen kihasználni az alkalmat.

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013