0

Napjaink pénzügyi eseményei

Napjaink pénzügyi eseményei közül talán a legfontosabb, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a két nagy párt, a demokraták és a republikánusok valamilyen szinten meg tudjanak állapodni az adósságplafon kérdéséről, és el tudjunk ezzel kerülni egy újabb pénzügyi válságot. Az USA-ban így is igen magasa áll az államadósság plafon, melyet mindig kormányzati szinten szoktak megemelni.

Azonban, ha el elmarad, akkor akár csődbe is kerülhet Amerika gazdasága, hiszen nem fogja tudni miből finanszírozni magát, ha nem bocsát ki több államkötvényt. Már egy kisebb részleges leállás most is megtörtént, a parkokat, múzeumokat nincs miből finanszírozni, így az ott dolgozókat fizetés nélküli szabadságra bocsátották.

Újra szárnyalnának a tőzsdék egy korrekt pénzügyi döntés után

Újra szárnyalnának a tőzsdék egy korrekt pénzügyi döntés után

Ha meg tudnak állapodni a pártok, akkor akár egy hét alatt is helyre állhat a gazdaság, és helyreáll az amerikai piackorért a régen megszokott bizalom. Ezzel egy időben pedig a világ más tájain is helyreállhat a rend, úgy mint Európában és Magyarországon is. Magyarország készül a választásokra, így elég sok ígéret hangzik el a kormánypárt szájából, hogy újra megnyerjék a választókat.

Ebben az évben emeltek csak a pedagógusok bérén, most csökkentettek rezsit, és egyéb kisebb ígéretek hangzanak rendszeresen el, elég ha csak a hitelesek megsegítésére gondolunk, melynél lassan kerek négy éve ígérgetés folyik csak, érdemi lépés nélkül. Ezeken felül további ígérete várhatóak még 2014 áprilisáig.

 

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi hírek, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013