0

Lakáshitel tanácsok – melyiket válasszam?

Lakáshitel tanácsok adására akkor van szükségünk, ha lakáshitel felvétel előtt állunk és még nem tudtuk eldönteni, hogy melyik típust és milyen konstrukciót válasszunk magunknak. Lakáshitelből többféle is van, ám jelenleg a két legnépszerűbb a forint alapú piaci kamatozású lakáshitel, illetve, a szintén forint alapú kamattámogatott lakáshitel.

Jelenleg deviza alapú lakáshitel nem vehető fel, ilyet a pénzintézetek a pénzügyi válság óta nem folyósítanak. A forinthitel továbbra is drágának mondható a maga 10-15%-os kamatával, azonban ezt a kamatot kétféleképpen azért sikerülhet lejjebb tornáznunk. Az egyik ilyen, ha elfogadjuk azokat a lakáshitel tanácsokat, melyeket az ügyintézőtől kapunk, és abban a bankban kezdjük el a folyószámlánkat is vezetni, ahová a lakáshitel majdan folyósítva lesz.

Kérjünk személyesen tanácsot az ügyfélszolgálattól

Kérjünk személyesen tanácsot az ügyfélszolgálattól

Ugyanis bizonyos feltételek mellett a feljebb említett lakáshitel kamat csökkenthető, ha a fizetésünkön kívül bármilyen más egyéb bevétel arra a számlára érkezik, amit újonnan nyitunk a hitel felvételéhez, valamint, ha csoportos beszedési megbízásokat kötünk a bankkal.  Másik kamatcsökkentő lépés lehet részünkről, ha írásban a lakáshitel igénylése mellé kamattámogatási kérelmet nyújtunk be.

Ilyen kamattámogatási kérelem akkor kérhető, ha legalább egy gyermekkel rendelkezünk, és 2014 év végéig ezt benyújtjuk. A gyermekek számától függően a kamattámogatás mértéke 30% és 70% körül alakul. Amennyiben megállapították számunkra a kamattámogatást, úgy azt maximum a lakáshitel futamidejéből 5 évig élvezhetjük. Lakáshitel tanácsokért fordulhatunk bármelyik pénzintézet személyes ügyfélszolgálatára, amelyre érdemes előre időpontot foglalni.

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013