0

Lakáshitel tanácsadás – hova menjünk?

Lakáshitel tanácsadásért legelső körben a lakáshitelt nyújtó intézmények weboldalait kell nagyon alaposan átnéznünk, és az általuk kínált lehetőségek alapján eldönthetjük, hogy végül melyiket választjuk. Lakáshitelt nemcsak bankok, hanem különböző pénzügyi intézmények biztosítanak, hiszen léteznek kifejezetten hitelintézetek is, ahol különböző hitelek különböző konstrukciói közül válogathatunk.

Amennyiben megtaláltuk az interneten valamelyik intézmény honlapján azt a lakáshitel konstrukciót amely a számunkra legmegfelelőbb, akkor mindenképpen kérjünk telefonos tanácsadást tőlük, a részletekkel kapcsolatban. Ha a telefonos megbeszélés is megvolt, akkor kérhetünk időpontot a fiókba személyes lakáshitel tanácsadásra is. Ha telefonon jó előre már le tudtuk foglalni az időpontot, akkor csak be kell fáradnunk a lakáshitel tanácsadóhoz.

Lakáshitel tanácsadáshoz menjünk a bankfiókba

Lakáshitel tanácsadáshoz menjünk a bankfiókba

Érdemes személyes találkozásra is már magunkkal vinni a személyes okmányainkat, hiszen a lakáshitel igénylő dokumentum aláírásához feltétlenül szükséges. Főleg, ha még nincs egyáltalán az adott intézetnél semmilyen anyagunk, számlánk, hiszen így új aláírókartont, adatlapot, bankszámlaszerződést, netbank szerződést is kell kötnünk a lakáshitel igénylése előtt.

Tehát a legjobb ha személyes ügyfél tanácsadásra foglalunk időpontot, mert akkor biztos, hogy olyan ügyintézőhöz fogunk majd kerülni, aki ehhez ért a legjobban és el tudja magyarázni a legfontosabb szabályokat és érthetően tud válaszolni a feltett kérdésekre. Lakáshitel igénylés leadása után kb. 2-3 hét mire az ingatlan értékbecslő kijön és felméri a terepet, innen 2-3 hét mire elkészül a lakáshitel szerződés tervezet, majd aláírás után 2-5 hét a folyósítás.

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Hitel tanácsadás, Nyugdíj tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013