0

Hitel tanácsok – mit érdemes tudni?

Hitelfelvétellel kapcsolatos tanácsadás mindig jól jön, ha valamilyen közép-, vagy hosszú távú likviditási gondunkat szeretnénk hitelből megoldani. Azonban érdemes elgondolkozni, hogy pontosan milyen hitelre és mekkora összegre van szűkségünk. Hiteltanácsadásra több féle pénzintézet is alkalmas, attól függ, hogy milyen típusú hitelt szeretnénk felvenni. Nagyon fontos továbbá, hogy tisztában legyünk saját helyzetünkkel.

Lakáshitelt nagyobb összegű hitel igénylésekor érdemes felvenni, és könnyebb dolgunk van, ha egyszerre több adóstársat, zálogkötelezettet, kezest tudunk az ügyletbe bevonni, mert minél többen szerepelnek benne, annál olcsóbb lesz a hitel, annál kisebb lesz a havi törlesztő részlet. Lakáshitelből vehetünk használt vagy újépítésű panelt, házat, építkezhetünk, de építési telket is vehetünk vagy akár üdülőt, nyaralót is, lényeg, hogy valamilyen lakóingatlan legyen.

Akár 0%-os kamattal is hitelhez juthatunk!

Akár 0%-os kamattal is hitelhez juthatunk!

Lakáshitelt illetve bármilyen más hitelt csak forint alapon kaphatunk, devizahitelezés a pénzügyi válság óta megszűnt. Személyi hitelt akkor érdemes igényelni, ha viszonylag kisebb összegre (kb. max.: 2 millió forint) van szükségünk. Ennek magasabb a kamata, mint a lakáshitelé, de hamarabb vissza lehet fizetni, és nem feltétlenül kell a kölcsönbe belevonni adóstársat vagy kezest.

Áruhitel felvételénél tanácsot rögtön abban az üzletben kaphatunk, ahol a terméket vásároljuk meg. Az áruhitel összege, maga a termék ára, melyet meg kívánunk vásárolni. Ez jellemzően még kisebb összeg szokott lenni, mint a személyi hitelek esetében, azonban ennek a kamata jóval alacsonyabb, de van olyan akció is, hogy néha 0% - ilyenkor érdemes ezeket mindenképpen kihasználni. Jellemzően elektrotechnikai termékekre vagy bútorra szokás felvenni.

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013