0

Gazdasági pénzügyi tanfolyam

Gazdasági pénzügyi tanfolyam sok helyen indul, de nem feltétlenül érdemes mindegyik iskola tanfolyamára jelentkezni. Fontos, hogy alaposan nézzünk át minden olyan céget, és olyan cég hátterét ahol pénzügyi és gazdasági képzést indítanak, és ahol ki tudjuk előre kérni a lehetséges órarendet, vagy képzési tervet.

Ha ki tudtuk kérni ezeket az információkat, és szimpatikus számunkra, akkor már jó eséllyel pályázhatunk meg egy olyan intézményt, ahol azt kapjuk, amit elvárunk. Ha gazdaságot, pénzügyeket, számvitelt és hasonlókat szeretnénk tanulni, akkor variálhatóak is a képzések, hiszen általában ezekben az iskolákban moduláris képzés folyik.

Pénzügyi tanfolyammal kezelhetjük egy cég pénzügyeit

Pénzügyi tanfolyammal kezelhetjük egy cég pénzügyeit

Azt is fontos letisztázni, hogy pontosan miből szeretnénk képzettebbek lenni, miből szorulunk több ismeretanyagra. Az sem mindegy, hogy főiskolán vagy OKJ-és képzésen szeretnénk-e részt venni. Van olyan munkahely ahol elfogadják az OKJ-t is, van olyan ahol csak a diploma számít. Sőt, olyan is van, ahol csak a mesterszakkal rendelkezőket veszik fel. Az sem mindegy, hogy közgazdaságtant, pénzügyet vagy számvitelt szeretnénk hallgatni.

Hiszen a közgazdaságtan hallgatásokat az általános gazdasági helyzetekről, mikor, makro és nemzetközi szinten leszünk tisztában. A pénzügy már konkrétabb, ott különböző ágazatok pénzüggyel kapcsolatos működésébe láthatunk bele, ha pedig számvitelt tanulunk, akkor magával az elszámolással, a mérleggel, eredménnyel, beszámolókkal foglalkozik a tárgy. Az utóbbit főleg olyanoknak ajánlják, akik könyvelők, mérlegképes könyvelők vagy könyvvizsgálók, auditorok szeretnének lenni.

  
Iktatva: Pénzügyi karrier, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013