1

Deviza hitel tanácsadás

Devizahitel tanácsadás kérésére akkor szorulhatunk, ha devizahitelünket nem tudjuk már valamilyen okból fizetni, és szükségünk van valamilyen könnyítésre vagy végtörleszteni szeretnénk. A rögzített árfolyamú végtörlesztésre már nincs mód, azt 2011. december 31-ig lehetett csak kérvényezni. Ha a megemelkedett árfolyam miatt, vagy a megemelt törlesztő részlet miatt nem tudjuk fizetni a hitelt, akkor mindenképpen fáradjunk a pénzintézet egyik fiókjába tanácsadásra.

Ha az árfolyam emelkedés fizetési problémát jelent, és esetleg elmaradásunk keletkezik, akkor kérhetjük, hogy meg legyen hosszabbítva a hitel fizetésének a futamideje és az elmaradás tőkésítve legyen. Így ugyan tovább kell fizetni a hitelt, de havi szinten lebontva kevesebb lesz a törlesztő részletünk, és nem kell attól félnünk, hogy ki lesz adva külső behajtásra vagy fel lesz mondva a hitel.

Az euro alapú hiteleket 250-on törleszthetjük

Az euro alapú hiteleket 250-on törleszthetjük

Beléphetünk az árfolyamgát rendszerébe is (másik nevén gyűjtőszámlahitel), mely annyit, jelent, hogy bizonyos ideig, de legkésőbb 2017-ig, a hitelt nem piaci árfolyamon fizetjük, hanem a svájci frank alapú hitelt 180 forintos-, az euro alapú hitelt 250 forintos-, a japán yen alapú hitelt pedig 2 forintos árfolyamon törlesztjük. Az árfolyam-különbözet egy úgynevezett gyűjtőszámlára kerül.

A gyűjtőszámlán összegyűlt összeget is vissza kell majd fizetni, az adott havi törlesztő részlet (melyet már piaci árfolyamon kell majd törleszteni) mellé. 2017 után már nem lehet előre láthatólag meghosszabbítani az árfolyamgátat, így a gyűjtőszámlahitel szerződés automatikusan felmondásra kerül (természetesen addig ez még nagy mértékben változhat). Tanácsadásért érdemes a fiókot személyesen vagy az ügyfélszolgálatot telefonon megkeresni.

 

  
Iktatva: Hitel tanácsadás, Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi karrier, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Deviza hitel tanácsadás"

  1. Kiss Roland szerint:

    Üdv . ! Segítségre lenne szükségem . Van egy svájci frank alapú autóhitelem . Szerettem volna visszafizetni egyben és ezért kértem a bankot küldje el mennyi a tartozásom . 6 éve igényeltem 700 000 Ft-ot , a hátralévő tőketartozásom 535 471 Ft . Ezen kívül a bank még kér tőlem 341 341 Ft törlesztőrészlet különbözetet . Mindennel együtt most 916 905 Ft-ot kellene visszafizetnem . Érdekelne , hogy ez így korrekt elszámolás-e , mert én kicsit sokallom .

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013