0

Cégek pénzügyi kimutatásai

Cégek pénzügyi kimutatásai alapján megtudhatjuk a cég helyzetét, és következtetéseket vonhatunk le abból, hogy éppen pénzügyi szempontból milyen irányba haladnak. A pénzügyi kimutatás többféle lehet, de általában ez éves beszámolók szerint szoktak egy céget mérni, megnézni, hogy hogyan teljesít, miben gyenge, miben kell még fejlődnie, és mi az amiben jó, és amit még erősítenie kell.

Cégek pénzügyi kimutatásai alapján képet kaphatunk a vállalat profiljáról és alkalmazottak számáról, pénzáramlásról, a cég által befizetett minden jellegű adóról, egyéb kötelezettségekről. Egy átfogó eredménykimutatásban a cég bemutatja, hogy éppen az adott tárgyévben hogyan teljesített, de a legfontosabb az, hogy mindez az előző évhez van viszonyítva, így a Napnál is világosabb, könnyen értelmezhető és világos képet kapunk az irányról.

Pénzügyi kimutatás online is elérhető

Pénzügyi kimutatás online is elérhető

Az eredményből látszik a befektetett tőke összege is, látszik az összes a cég által adott évben generált bevétel és kiadás. Látszanak a cég rövid és hosszú lejáratú hitelei és egyéb kötelezettségei, valamint ezek változása. Minden vállalatnak, vállalkozásnak kötelező évente egy ilyet elkészítenie.

Jó tudni, hogy ezt a cégeknek kötelező nyilvánossá tenni mindenki számára, így minden cég eredmény kimutatása elérhető az interneten. A bankoknak is nagy szüksége van ezekre az információkra, hiszen egy-egy hiteldöntés esetén ezekre az adatokra tudnak támaszkodni, és ezen információk alapján alakítani ki a cég számára egy megfelelő konstrukciójú pénzügyi megoldást.

 

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013