0

Banki pénzügyi közvetítők – velük könnyebb

Mi a banki pénzügyi közvetítők dolga? Hogyan kapcsolnak minket össze a bankkal? Mikor van rájuk szükség, és hogyan érhetem el őket? Megannyi kérdése merül fel a banki pénzügyi közvetítőkkel kapcsolatban – jogosan. Ha hitelt, vagy bármilyen pénzügyi terméket szeretnénk a banktól igénybe venni, de csak tájékozódni szeretnénk, akkor a legtöbb esetben be kell mennünk a fiókba, és le kell ülnünk az ügyintézővel beszélni.

Azonban mi történik akkor, ha a az adott fióktól akár 100 km távolságra is lakunk, megéri-e bemennünk egy szimpla tájékoztatásért? A mai rohanó, de modern világban a telefon és az internet segítségével igen sok mindent elintézhetünk. Így az adott pénzügyi termékről is bő tájékoztatást kaphatunk, főleg ha visszahívást kérünk.

Banki pénzügyi közvetítők dolga a személyes kontakt a bank és az ügyfél között

Banki pénzügyi közvetítők dolga a személyes kontakt a bank és az ügyfél között

Ha pedig úgy döntünk, hogy valóban érdekel bennünket az adott termék, akkor a bank egy vele leszerződött közvetítőt fog küldeni részünkre, akivel le is tudunk mindent papírozni, és ő fogja a bank felé továbbítani a szerződésünket. (Ritkán a közvetítőket ügynöknek is szokás nevezni.)

A szerződésben természetesen a bank neve fog állni, hiszen vele kötöttünk az adott ügylettel kapcsolatban a szerződést, de mégsem kellett érte utaznunk, hanem házhoz jött a segítség. A banki pénzügyi közvetítők dolga, hogy az ügyfelet és a bankot fizikailag összekapcsolják. A bank maga küldi ki a közvetítőt, ha az ügyfelet érdemesnek találja rá.

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2014