0

Banki pénzügyi közvetítők – miért kellenek?

Banki pénzügyi közvetítők szinten minden banknál dolgoznak. A közvetítők dolga, hogy plusz ügyfeleket akviráljanak a bank számára. Ezek az közvetítők, vagy népszerűbb nevükön ügynökök nem közvetlenül a bank állományába tartozó alkalmazottak, csak az adott bank részére látnak el fontos feladatokat. Ennek egy része, hogy bizonyos feladatokat ne csak ellássanak, hanem helyettesítsenek is.

Vannak olyan régiók, ahol egy-egy bank csak a nagyobb városok központi területe környékén tartanak fenn egy-egy fiókot, azonban előfordulhat, hogy az attól nem messzi kisebb vagy nagyobb falvakban élőknek is szüksége lenne banki szolgáltatásokra, azonban a bankbak csak miattuk nem éri meg ott egy bankfiókot nyitni.

Pénzügyi közvetítők főleg falvakba járnak

Pénzügyi közvetítők főleg falvakba járnak

Pont az ilyen esetek miatt tartanak fenn ügynököket, akik autóval járnak ki olyan “vidéki” falvakba, községekbe vagy kisebb városokba, hogy banki szolgáltatásokat értékesítsenek vagy kínáljanak a területen lakók részére. Legtöbb esetben hitelt, biztosítást vagy betétkezelést szoktak az ügynökökön keresztül intézni a bankok a kisebb településeken élők részére.

Ez az ügyfelek részére nem feláras szolgáltatás, ezért nem kell különfizetni, vagy nem kell magasabb hitel törlesztő részletet vállalni, tehát nem futár tevékenységről van szó, hanem arról, hogy a bank kiküld egy megbízott képviselőt egy olyan helyre, ahová nem éri meg kirendeltséget fenntartani. Már a rendszerváltás óta létezik ez a fajta értékesítés, és a mai napig nagy szüksége van a pénzügyi közvetítők segítségére.

 

 

  
Iktatva: Befektetési tanácsadás, Biztosítási tanácsadás, Hitel tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013