0

A Pénzügyi Békéltető Testület

A Pénzügyi Békéltető Testület feladata, hogy a fogyasztó és a bankok, biztosítók, pénztárak, egészségpénztárak, nyugdíjpénztárak, vagy bármilyen pénzügyi szervezet vagy vállalkozás közötti vitás ügyek, problémák rendezése, lényege, hogy a bíróság végül el legyen kerülve, és egyik félnek se kelljen jogi útra terelnie a problémáját.

A Pénzügyi Békéltető Testület 2011 júliusa óta működik, azóta lehet a problémáinkkal hozzájuk fordulni. Megalapításának egyik oka a válság óta megnövekedett ügyfélproblémák kezelése, főleg a bankokkal és az általuk nyújtott hitelekkel kapcsolatos vitás kérdések peren kívüli elsimítása. Sajnos a 2008-ban kialakult válság során nagyon sok rendezetlen vitás téma alakult ki a bankok és a hitelfelvevők között, főleg a devizahitelesek ügyében.

A Pénzügyi Békéltető Testület a bírósági ítélet megelőzésére alapult

A Pénzügyi Békéltető Testület a bírósági ítélet megelőzésére alapult

A Pénzügyi Békéltető Testület tagjai mindannyian köztisztviselők, akiktől elvárás, hogy ismerjék a magyarországi pénzügyi struktúrát, szokásokat, és a fiskális politikát.  A döntéshozatal egy-egy vitás kérdés eldöntésére egy háromtagú tanács meglétekor fogan meg. A döntés meghozatala előtt mindig meg vannak vizsgálva a legfrissebb törvények és jogszabályok is az ügy tekintetében.

A Pénzügyi Békéltető Testülethez a kérelmünket személyesen, a  1013 Budapest, Krisztina krt. 39-es szám alatt lehet írásos formában benyújtani. Ha ez nem megfelelő számunkra, akkor elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül, a www.magyarorszag.hu weboldalonis rögzíthetjük. A kérelemnek tartalmaznia kell a fogyasztó nevét, lakhelyét, illetve a vitát érintő pénzügyi szervezet nevét és székhelyét, valamint egy rövid leírást a panaszról.

  
Iktatva: Pénzügyi alapfogalmak, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013