0

Áruhitel igénylése – tanácsok kezdőknek

Áruhitel felvétele viszonylag egyszerű, hiszen nincs annyi kritérium, mint egy jelzáloghitel felvételénél. Az ilyen jellegű személyi hitelek jellemzően viszonylag kisebb összegű hitelek, általában nem milliós nagyságrendről beszélünk. Ezektől függetlenül személyi hitel felvételéhez is el kellenek a tanácsok, hiszen, ha valaki még nem igényelt hasonlót, az könnyen félreértelmezhet bizonyos kritériumokat.

Áruhitel manapság a legegyszerűbb típusú hitel, ezért az igénylése is az. Érdemes tudni róla, hogy maga a hitelösszeg, az az áru értéke, melyet meg kívánunk venni. Az áruhitelek kamata nem magas, sőt, általában csak az áru értékének egy havi törlesztő részletre lebontott arányát képezi, tehát olyan, mintha plusz egy havi törlesztő részletet kellene befizetni – ezt kezelési költségnek, vagy hitelfelvételi díjnak szokták mondani.

Akár laptopot is vehetünk áruhitelből

Akár laptopot is vehetünk áruhitelből

Ha szerencsések vagyunk, akkor kifoghatunk olyan napot, vagy hétvégét, amikor az egyik üzlet 0%-is THM-el ad áruhitelt. Ez azt jelenti, hogy nincs semmilyen plusz kamat, vagy költség, egyszerűen csak ha egy évre igényeljük a hitelt, akkor - az áru értékét 12 egyenlő részre osztva - kapunk 12 darab csekket, és megvan adva egy határidő, még mindig maradéktalanul be kell fizetnünk.

Az áruhitel Igénylése már magában az üzletben lehetséges, ahol a terméket meg kívánjuk vásárolni. Régebben be kellett menni egy-egy hitelirodába vagy, telefonon kellett időpontot egyeztetni, de most már az áruhitelt biztosító – általában kisebb – hitelintézetek megtalálhatóak magában az üzletben is. Régebben áruhitelt főleg műszaki cikkekre – plazma tévére, sütőre, légkondira, házimozira – lehetett igényelni, azonban ma már szinte bármit megvehetünk így az autótól a szekrénysorig.

 

  
Iktatva: Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pénzügyi tanácsadó 2013